top of page
Original.png

Ondek jezelf!

HET TEAM

Anchor 1
11111_edited.jpg

Gerno

oprichter - reisleider - coach

Camino Francés

Camino Portugués

Outdoor lifecoach

Wandelcoach

Ik ben Gerno Hesselink, vader van twee lieve dochters. Ik woon in Dordrecht en werk als manager binnen het veiligheidsdomein van de gemeente Rotterdam. Naast ruime managementervaring, heb ik lange tijd bij de politie in Rotterdam en bij het korps mariniers gewerkt.

Na mijn scheiding kreeg ik de behoefte om alles op een rijtje te zetten en de balans op te maken. Ook was ik benieuwd naar wat er nog over was van de verbinding die ik ooit met God had gehad. Ik had hier tijd, rust en ruimte voor nodig.

 

Een gesprek met een goede vriendin (Elly) die pas terug was van de camino Francés enthousiasmeerde mij. Het idee om zelf de camino te lopen bleef hardnekkig door mijn hoofd dwalen. De camino had me uitgenodigd. Er was echter één probleem. Ik had een hekel aan wandelen en ik bedacht me dat dit wel eens mijn grootste uitdaging ooit kon zijn. Niets bleek minder waar. Op de camino werd me duidelijk dat ik het wandelen geassocieerd had met negatieve ervaringen uit het verleden. Nu is het één van mijn grootste passies!

  

Onvoorbereid zette ik in september 2018 in St Jean Pied du Port mijn eerste stappen omdat ik vertrouwde op mijn skills die ik ooit had opgedaan bij het korps mariniers en de politie. Die skills kwamen ook zeker van pas maar de tools die er echt toe deden heb ik onderweg moeten leren. Soms een bittere pil maar een les voor het leven. Na ruim 5 weken eindigde ik in Santiago. De camino had me voorbereid om mijn volgende stappen te zetten.

De camino was voor mij een doorbraak. Door de weg naar binnen te maken sta ik nu meer met mijzelf en anderen in verbinding. Daarnaast heeft de camino mij laten zien dat het leven eenvoudig kan en mag zijn. Make-up, sieraden en parfum zijn op de camino een last en worden samen met elektrische scheerapparaten, te dure zonnebrillen en een teveel aan kleding naar huis gestuurd. De postbedrijven langs de camino varen er letterlijk wel bij. De camino kleedt je letterlijk uit en laat je stap voor stap weer naar jezelf terugkeren. Het zijn mooie levenslessen die ik andere mensen graag laat ervaren door ze net dat duwtje te geven dat nodig is om de eerste stappen te zetten.

In 2019 heb ik de camino Portugués vanuit Porto gelopen. Kort daarna heb ik de trainingen wandelcoaching en outdoor lifecoaching via het Atma instituut gevolgd. Intense trainingen die mij, in combinatie met mijn camino ervaringen, goed in staat stellen om mensen verder te brengen en hen te helpen het juiste pad te kiezen.  

Anchor 2
20191007_103107_edited_edited.jpg

Lisa

reisleider

Camino Francés

Camino Portugués

Camino Finisterre

Hi, I’m Lisa, I am originally from Brighton UK and am 40 years old.

 

So….a little bit about me…..I have always had a wanderlust spirit and a passion for travel and walking. I have been planning and organising trips since my first solo backpacking adventure at 18 and I haven’t stopped since! 

 

My training as a photographer led me to work on cruise ships, a great way to see the world and make some lifelong friends but I missed life on land. I went onto live and work in New Zealand for seven years and really made the most of the beautiful hiking and mountain biking there.

 

In need of a new challenge, I decided to retrain as a TEFL English teacher which allowed me the flexibility to live and work in a variety of countries, especially within Europe. It has been so interesting to learn more about the cultures of the different nationalities within my classes.

 

More recently I decided to use my knowledge of travel and planning to help others organise their trips so I started working in the Travel Industry and continue to do so now.

 

In 2018, I felt it was time to fulfil one of my dreams I’d had since I was a teenager when I read the book, ‘The Pilgrimage’, by Paulo Coelho. The Camino de Santiago was calling me! I had a feeling it would be life-changing but it was in more ways than I expected. Walking everyday really gives you head-space and provided me with a much needed break for my busy mind. All the noise and stress of everyday life is stripped away and you are taken back to what is real and authentic. I find that walking a Camino helps you to see your life from the outside in and gives you more clarity. I was lucky as the Camino also gave me the opportunity to meet Gerno!

 

I understand the concerns/worries you may be having before embarking on your Camino. We are looking forward to helping you every step of the way so you can experience and enjoy ‘The Way’. 

Anchor 3
Elly.jpg

Elly

reisleider - coach

Camino Francés

NLP - master practioner

Ik ben Elly, een sportieve duizendpoot die van een uitdaging houdt en ik ben moeder van 4 prachtige opgroeiende kinderen.

Jarenlang woonden we in het buitenland. Mooie avonturen hebben we beleefd, maar na verloop van tijd werd ik onrustig en begon het me te ontbreken aan energie. De vragen “wie ben ik nu eigenlijk” en “wat wil ik” zaten steeds vaker in mijn hoofd. Zoals dat wel vaker gaat met moeders, was ook ik mezelf behoorlijk kwijtgeraakt. Er moest iets veranderen, maar wat dan? Hoe dan?

 

Om antwoord op die vragen te krijgen en weer de controle over mijn leven terug te pakken ben ik mezelf op persoonlijk vlak verder gaan ontwikkelen. In 2017 besloot ik om deel te nemen aan de NLP practioner opleiding en later de master practitioner. Dat leverde mooie inzichten op. Eén van die inzichten is dat ik geneigd ben om ideeën op de plank te laten liggen in plaats van ze uit te voeren. Losmaken uit de veilige omgeving en buiten de comfortzone te gaan, bleek nog niet zo eenvoudig. Maar het is wel daar waar nieuwe inzichten ontstaan en energie weer kan stromen.

 

In 2018 besloot ik dan ook de camino Francés te gaan lopen. Al snel begreep ik dat de camino voor mij niks te maken zou hebben met een fysieke uitdaging. Mentaal liep ik daarentegen regelmatig in (val)kuilen. Ik had behoefte aan rust, maar het duurde dagen voordat het rustig werd. Dat werd het pas toen ik de controle los kon laten en in staat was om gewoon te zien wat de dag me zou brengen. De camino gaf me mijn overzicht en innerlijke rust terug. Ik realiseerde me dat een simpel leven met weinig ballast, het leven eenvoudig maakt. Ik heb gezien dat geluk en liefde in kleine dingen zit. Dat we onszelf -met al onze verplichtingen die we onszelf opleggen- compleet kwijt kunnen raken. De camino bracht me weer thuis in mijn eigen lijf en daardoor is het mij gelukt om bij terugkeer knopen door te hakken en mijn leven weer te leven met minimale stress en vol energie, omringd door mensen die dit samen met mij mogelijk maken.

Anchor 4
Michiel van der Pols 01.jpg

Michiel

doorbraakcoach

Ik ben Michiel. Ik heb 25 jaar bij de overheid in verschillende bijzondere functies gewerkt. Als leidinggevende bij het Korps Mariniers ben ik onder andere uitgezonden geweest naar Irak en heb gediend bij de anti-terreureenheid. In Rotterdam stond ik aan de lat om de hardnekkigste probleemwijken veiliger te maken. In 2015 nam mijn leven een totaal andere wending. Ik heb mij toen (misschien wel voor het eerst in mijn leven) gericht op mijn binnenwereld. Hoewel ik succesvol was in mijn werk, was ik minder succesvol in mijn privé. Dat was voor mij de reden om eens goed in de spiegel te kijken. Deze persoonlijke zoektocht heb ik bijzonder intensief afgelegd. Het veranderde mijn perspectief volledig en bracht mij terug in balans. Nu help ik anderen, op mijn eigen unieke manier, bij hun zoektocht.

 

Ik heb een doorbraakmethodiek ontwikkeld waarmee ik in korte tijd belemmerende patronen bloot kan leggen. Ik maak hierbij gebruik van mijn scherp analytisch vermogen, mijn heldere intuïtie en mijn afgestemde bullshitdetector. Ik ben gedreven, mijn coachsessies zijn impactvol en het is voor jou heel snel duidelijk wat je te doen hebt. 

bottom of page