top of page
Original.png

Ondek jezelf!

MENTAL COACHING

Camino Coaching

In de natuur zijn, nieuwe mensen ontmoeten, fysiek bezig zijn, onzekerheid over waar het pad je brengt, waar je die avond eet of slaapt… onder deze omstandigheden leer je heel veel over jezelf. Je bent uit je vertrouwde wereld gestapt en je hebt je over te geven aan wat de pelgrimstocht je brengt. Op de momenten waarop je helemaal alleen door de velden loopt, ben je feitelijk één met je gedachten en gevoelens. Je hebt geen afleiding, je hoort alleen je eigen ademhaling en je voetstappen op het pad. Op die momenten kan je beter luisteren naar jezelf. Je bent misschien op zoek naar inzichten, een antwoord op een vraag. Dat zijn geen inzichten en antwoorden die je buiten jezelf haalt, die inzichten komen van binnenuit. De pelgrimstocht geeft je de mogelijkheid in jezelf te vinden wat je zoekt. Voor de meeste mensen is het lopen van een pelgrimstocht dan ook meer dan een wandeltocht alleen. Het gaat over bezinning, uit je comfort-zone gaan en jezelf op een andere manier ontdekken. Het is een zoektocht. Een zoektocht naar jezelf. Een pelgrimstocht is dan misschien ook wel de mooiste metafoor voor het maken van de reis naar binnen. Je maakt tijdens het lopen stap-voor-stap de beweging van je hoofd naar je hart.

Om het meeste uit jouw pelgrimstocht te halen, bieden wij een op maat gemaakt coachtraject aan. Hoewel je zelf de tocht gaat doen en zelf met je vragen aan de slag gaat, kan het waardevol zijn dat je geholpen wordt je gedachten en gevoelens te ordenen en te duiden, zodat je helder aan je reis begint. Het coachtraject bestaat uit drie onderdelen:

 

1. COACHGESPREK VOORAFGAANDE AAN DE PELGRIMSTOCHT

 

Voordat je de pelgrimstocht gaat maken, heb je in Villa Oud-Walenburg in Rotterdam een gesprek van 2 uur waarin jouw persoonlijke vraag waarmee je de pelgrimstocht gaat lopen scherper en duidelijker wordt. Daarnaast is Michiel middels de doorbraakmethodiek in staat om in heel korte tijd de patronen en dynamieken in je leven bloot te leggen. Je wordt je bewust van jouw eigen (overlevings)strategieën. Deze bewustwording zal je tijdens het maken van de tocht helpen de inzichten en antwoorden beter te zien en te snappen. We nemen het gesprek op zodat je deze tijdens het lopen kan terugluisteren. Ook krijg je wat gerichte opdrachten mee die je helpen die inzichten te krijgen waar je naar zoekt.

 

2. COACHGESPREK NA DE PELGRIMSTOCHT

 

Je hebt in de pelgrimstocht van alles ervaren, gezien en geleerd. Kort na je terugkomst hebben we een tweede gesprek en reflecteren we samen op jouw ervaringen. Het is belangrijk dat je je inzichten goed verankerd voordat je weer terug gaat naar je oude context (relatie, huis en werk). De ervaring leert dat de overgang van de pelgrimstocht naar je oude wereld erg groot is. Het risico dat je zonder dit tweede gesprek na de tocht weer in oude patronen vervalt is groot.

 

3. HULPGESPREK TIJDENS DE TOCHT

 

Het is belangrijk dat je zelf met de inzichten van het eerste gesprek tijdens de pelgrimstocht aan de slag gaat. Je hebt het, net als in het normale leven, echt zelf te doen. Maar mocht je tijdens je reis op een punt komen waar je echt helderheid nodig hebt en kom je er zelf niet uit, dan hebben we telefonisch contact. Misschien geeft dat net het zetje wat je nodig hebt. Zo ben je ervan verzekerd dat de reis je brengt wat je zoekt.

 

De gesprekken vinden plaats in de tuinkamer van villa Oud-Walenburg in Rotterdam. De villa is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. De gesprekken zijn intensief, no-nonsense en tot de kern. Met het op maat gemaakte coachtraject ga je heel gericht met jezelf aan de slag tijdens de pelgrimstocht. Het is dé mentale (en spirituele) voorbereiding voor jouw reis.

De kosten voor een volledig coachingstraject bedragen 400 euro.

Voor meer informatie, boeking of wil je een afspraak maken voor kennismaking vul dan het contactformulier in.

bottom of page