top of page
Original.png

Ondek jezelf!

Zoeken
  • Foto van schrijverGerno

Heb jij (n)ergens spijt van?

Afgelopen vrijdag zat ik met een collega te lunchen in een klein Rotterdams eetcafé. Op de achtergrond speelde het lied van de Franse zangeres Edith Piaf, “Non, je ne regrette rien.” (In het Nederlands vertaald, “Nee, ik heb nergens spijt van.”). Ik had dit lied vaker gehoord maar de tekst begon voor het eerst tot mij door te dringen.


“Non, je ne regrette rien." Zeg jij het haar na? Misschien kijk je net als ik wel eens achterom in je leven en denk je terug aan de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Beslissingen die de richting van je leven hebben bepaald. Éen beslissing die je in een fractie van een seconde neemt kan in één klap je hele leven veranderen. Over sommige keuzes voel je vele jaren later misschien nog steeds spijt. Had ik het maar anders aangepakt, was ik maar voorzichtiger geweest of moediger of geduldiger. Je kunt met al je goede bedoelingen, hoe zuiver en oprecht ook, jezelf of anderen voor de voeten lopen. Met de juiste intentie toch de verkeerde beslissing nemen. Zo ingewikkeld is het leven soms. Hoe kijk jij terug op de belangrijke keuzes die je gemaakt hebt in je leven? Zou het kunnen dat sommige fouten in je verleden je juist hebben gevormd en voorbereid op je roeping vandaag en uiteindelijk toch goed hebben uitgewerkt? Mooie vragen die je bij uitstek mee kunt nemen in je rugzak op weg naar Santiago de Compostela waar je tijd en ruimte hebt om jezelf en jouw pad beter te leren kennen...


Loop je al langer met het idee rond om de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te lopen maar je twijfelt of het wel echt iets voor je is? Probeer dan eens een van onze TRY-OUT weekenden waarin alle facetten van de voettocht naar Santiago aan bod komen.

 

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page